Nyhetsarkiv

 • Perorale antikoagulantia ved tannbehandling og småkirurgi

  Publisert 03.09.13

  RELIS mottar jevnlig spørsmål fra leger og tannleger om hvordan de skal håndtere pasienter som står på perorale antikoagulantia ved tanntrekking og annen småkirurgi. Vi presenterer her en enkel sammenstilling av råd ved de vanligste prosedyrene.
  Les mer
 • Legemidler og pigmentforandringer

  Publisert 12.08.13

  Sommer og sol aktualiserer problemstillinger knyttet til pigmentforandringer og RELIS mottar med jevne mellomrom spørsmål om dette kan relateres til legemiddelbruk. Denne artikkelen gir en kort oversikt over hvilke legemidler som ofte er assosiert med pigmentforandringer og hva slags endringer som er sett for de aktuelle substansene. Artikkelen er ikke ment å være en utfyllende oversikt, så lurer du på om et legemiddel kan være knyttet til endringer i pigmentering kan du spørre RELIS.
  Les mer
 • Diklofenak til korttidsbruk og kardiovaskulær sykdom

  Publisert 12.08.13

  Diklofenak er nå kontraindisert hos pasienter som er hjertesyke og skal brukes med forsiktighet hos pasienter med risikofaktorer for hjertesykdom. Paracetamol er førstevalg i smertebehandling uansett underliggende risiko. Dersom det er indisert å bruke et NSAID, anbefaler RELIS at ibuprofen eller naproksen blir førstevalg hos alle pasienter. Det kan også forsøkes lokalbehandling med gel på overflatiske bløtdelsskader, forstuvninger og forstrekninger.
  Les mer
 • Dokumentasjon for bruk av oksytocin mot angst

  Publisert 01.07.13

  Oksytocin har de siste årene blitt omtalt på internett som et vidundermiddel som blant annet kan fremme sosiale ferdigheter. Et av spørsmålene RELIS har utredet er hva som foreligger av dokumentasjon for bruk av oksytocin ved angst.
  Les mer
 • RELIS App lansert

  Publisert 25.06.13

  RELIS lanserer første versjon av RELIS applikasjonen for iPad og iPhone som gir deg til gang til å søke i vår Database, lese våre saker og kontakte oss direkte fra lomma.
  Les mer