Nyhetsarkiv

 • Interaksjon mellom ticagrelor og statiner

  Publisert 26.11.12

  Ticagrelor kan øke plasmakonsentrasjonen av simvastatin og gi bivirkninger. Spørsmålet er om dette bare gjelder simvastatin, eller om det kan skje med andre statiner. Etter vår vurdering kan dette gjelde alle statiner som metaboliseres over CYP3A4, avhengig av dosering, selv om man hittil har sett størst utslag for simvastatin.
  Les mer
 • Farmasidagene 2012

  Publisert 19.11.12

  Farmasidagene 2012 ble avholdt i Oslo 8.-9. november. Temaet for Farmasidagene var legemiddelforsyning – får vi det vi trenger eller får vi som fortjent?

  Les mer
 • Interaksjoner: Alkohol og legemidler

  Publisert 12.11.12

  I forbindelse med at julebordsesongen og julen nå står for døren presenterer RELIS det som er verdt å vite om interaksjoner mellom alkohol og legemidler.
  Les mer
 • Temakveld ved RELIS Vest torsdag 6. desember: Statiner - til glede og besvær

  Publisert 12.11.12

  I samarbeid med Seksjon for klinisk farmakologi ved Haukeland universitetssykehus inviterer RELIS Vest til det fjerde og siste møtet i årets møteserie med temakvelder.
  Les mer
 • Toleranseutvikling ved bruk av Tramadol

  Publisert 26.10.12

  Det er kjent at langtidsbruk av tramadol kan føre til toleranseutvikling hvor både psykisk og fysisk avhengighet kan utvikles. Det synes imidlertid å være relativt liten risiko for toleranseutvikling ved bruk av lave doser tramadol over tid. Reduksjon i dosen eller innlagte medisinfrie dager kan redusere risikoen ytterligere.
  Les mer