Nyhetsarkiv

 • Trygg Medisin i finale

  Publisert 06.10.15

  Jan Schjøtt fra RELIS Vest deltok nylig på en pasientsikkerhetskonkurranse med tittelen: Bruk 50 millioner-vinn 50.000 (http://www.kunnskapssenteret.no/nyheter/bruk-50-millioner-vinn-50.000-kroner) i forbindelse med den nasjonale Pasientsikkerhetskonferansen 2015 på Flesland 24. september.
  Jan ble valgt til 1 av 6 finalister (av totalt 29 bidrag), og finalistene fikk anledning til å presentere sin ide i løpet av 6 minutter på konferansen. Hans forslag kan du lese her.
  Les mer
 • Forlenget p-pillesyklus – fordeler og ulemper

  Publisert 01.10.15

  Flere og flere kvinner ønsker færre menstruasjonsblødninger av hensyn til livsstil. Lege spør om dokumentasjon på fordeler og ulemper ved forlenget p-pillesyklus.
  Les mer
 • SSRI i graviditeten – økt risiko for adferdsvansker?

  Publisert 07.09.15

  Aftenposten hadde nylig et oppslag om en ny norsk studie med overskriften ”Antidepressiver kan gi barn adferdsproblemer”. Etter vårt syn er det ikke grunn til å endre behandlingsanbefalingene.
  Les mer
 • RELIS Sør-Øst tilbyr undervisning

  Publisert 31.08.15

  RELIS Sør-Øst holder spesialtilpasset informasjon på faglig møter i Helseregion Sør-Øst.
  Les mer for eksempler på temaer
  Les mer
 • Dårlig sommervær gir god sopphøst

  Publisert 17.08.15

  Tittelen gjelder vel først og fremst skogens gull, men hyppigere bruk av raggsokker og støvler gir også gode vekstbetingelser for fotsoppen. Prevalensen estimeres til 10-15% og tilstanden forekommer oftest blant tenåringer og unge voksne. Ved ukompliserte tilfeller (fotsopp mellom tærne/interdigital tinea pedis) kan egenbehandling med lokale reseptfrie antimykotika gi god respons, men god etterlevelse både av den medisinske behandlingen og av forebyggende tiltak er viktig for å hindre residiv og resmitte. Ved neglesopp har lokalbehandling beskjeden effekt.
  Les mer